donderdag 11 juli 2013

Grand Teton en Yellowstone

Bryce en Zion hadden we al een keer eerder gezien maar Teton en Yellowstone zijn voor ons nieuwe parken. Teton is bekend om zijn drie bergen die uit het niets opduiken uit het vlakke land. Schitterende bergen met, ondanks de warmte, hier en daar sneeuw op de hellingen. Met aan de voet een geweldig meer met helder water en veel naaldbossen. Het was er erg druk met mensen die allemaal een of meerdere trails wilden lopen, wat wij ook gedaan hebben om een Moose te spotten! Helaas niet tegengekomen.

Yellowstone was echter nog drukker ivm 4 juli Indipendenceday. Hele families trekken er een lang weekend op uit om met elkaar in de natuur te zijn.

Het vermoeden was dat alle campings vol zouden zitten, maar wij dachten dat het niet zo’n vaart zou lopen! Maar jawel, alle campings vol. Totaal beslaat Yellowstone 9000 m2 met wel 10 campings. We zijn naast een camping “ illegaal “ gaan staan, ondanks het woordje “full”. Echter zo rond de klok van 23.30 werden we onder luid gebonk wakker gemaakt door de park-ranger #%&@(%#. Onmiddellijk werden we gesommeerd het park te verlaten en omdat het onze eerste overtreding was, liet hij het bij een waarschuwing. Achter een hotel vlak voor de uitgang, hebben wij de camper geparkeerd en getracht de slaap weer te hervatten. De volgende morgen 8u naar de dichtst bijzijnde camping op het park gereden en daar een plek voor de komende dagen betaald.

Hoe groot het park ook is, jawel….. we kwamen Cornelis en Willemijn daar tegen! Een van de medereisgenoten op onze Zuid-Amerika reis. Ook een andere Nederlandse camper, waar we een briefje onder de voorruit hebben gedaan voor e-mailcontact. Zo kom je overal ter wereld Nederlanders tegen, nietwaar?

Yellowstone heeft wel ons hart gestolen met z’n grandioze vergezichten. Vele watervallen en stroomversnellingen. Met z’n geisers, oa “old Faithfull” en z’n modder opspuitende poelen. Maar natuurlijk ook zijn wilde dieren die we gespot hebben; bizons, een lang harige Mount-goat, elanden, rendieren met gewei spanwijdte van wel 1.80 mtr, wilde eekhoorns enz. We hebben een grizzly beer gespot, maar hopen als de reis vordert, er nog meer beren op ons pad komen!