dinsdag 6 augustus 2013

British Columbia

Weer op het vaste land kwamen we het plaatsje Whristler tegen. Daar zijn de Olympische winterspelen in 2010 gehouden. Het is een erg leuk plaatsje en special voor de O.S gebouwd. Op weg naar het noorden kwamen we veel naaldwouden tegen en ook ook beren hebben ons pad gekruist! De provincial parken hebben vaak een campground en deze worden door een aldaar wonende host, onderhouden. De campings op deze parken zijn stuk voor stuk juweeltjes, maar er zijn ook op campings waar het hele jaar mensen in trailers wonen. In zulke dunbevolkte gebieden kan je soms niet kieskeurig zijn en nemen wat je kunt.

De indianen, die in een groot deel van BC wonen, hebben een speciale manier van zalm vangen. Een deel van de stroom wordt kleiner gemaakt, zodat de zalm er zo met een schepnet kan worden uitgevist. De langste houten vissentrap ter wereld brengt de zalm voorbij een waterkrachtcentrale, alvorens de lange reis van 3200 km vanaf de Passific naar het broedgebied vlakbij White Horse, te geleiden.                                              

Niet alleen bossen van bomen, maar ook een bos met allemaal naamplaatsborden of anders uit alle delen van de wereld bij elkaar in Watson Lake. Niet te tellen zoveel, vele honderden.

British Colombia is een erg mooie provincie van Canada.