zaterdag 27 juli 2013

Vancouver Island

Na Gerards "avontuur", waar het overigens erg goed mee gaat, nu het e.e.a. Over Vancouver Island.

We hebben de ferry vanaf Tsawwassen genomen naar Sidney en de eerste stopplaats was Victoria, de hoofdstad van ditmaal grote eiland. In Victoria wonen 660.000 mensen. Eiland zelf is 3uur in de breedte en 9 uur rijden van zuid naar noord. Victoria is een erg leuke stad met veel kunst op straat. Waterfront is zeker de moeite van het bekijken waard.

Daarna zijn we een tijdje de wildernis in gegaan, want we hadden nu wel even genoeg verkeer en mensenmassa gehad. De provinciale parken zijn prachtig en de campings zijn basic, maar dat is prima want wij zij. Zelf voorziend met zonnecellen op bet dak!

Daarna wilden we gaan whale watchen in Tolfino,  maar die dag en ook de volgenden dagen is daar niets van terecht gekomen, omdat Gerard daar z'n kolieken kreeg. We hebben de weg Port Alberni / Tolfino 3x gereden en dat kunnen niet veel mensen zeggen. Eerst met eigen camper toen met de ambulance en nog een keer per bus om de camper weer op te halen uit Tolfino. De weg is slechts 125 km maar je moet wel rekenen op 2 ½ uur door de vele heuvels en bochten, dus even heen en terug is wel 5 uur!

We hebben een paar dagen later alsnog de walvissen gezien. Het is een ander soort als voor de kust van Argentinië. Het rare is dat als je vanuit Port Alberni komt, je aan zomerse kleding genoeg hebt, maar hoe meer je naar Tolfino rijdt hoe mistiger en kouder het wordt. Juli en augustus zijn de maanden waar de zon in het geheel niet te zien is!

Ook hebben we dagreis per boot vanuit Port Alberni naar Bamfield in het zuiden, genomen. Het zijn een soort fjorden waar je langs vaart met kleine, sommige bewoonde, kleine eilandjes.

Door de "vertraging" die we zijn opgelopen zijn we niet geheel naar Port Hardy gereden. Maar al met al is onze indruk van dit mooie eiland; fantastisch.