donderdag 18 juli 2013

Richting Canada

Vanuit Yellowstone park zijn we 1000 km door de staten Montana, Idaho en Washington gereden. Prachtige natuur, heuvelachtig met soms een echte pass. Alvorens we in de staat Washington de pas overgingen, kwamen we aan de voet van de berg een dorpje tegen geheel in Tirolerstijl. Kuchen en snitsels, het was allemaal te koop!

Seattle is een erg leuke stad. We zijn met openbaar vervoer downtown gegaan. Is allemaal tip top voor elkaar. Overal krijg je korting als oudere, dus ja wij Nederlanders....... Iedereen is uitermate vriendelijk en correct. Als je de bus uitgaat, bedankt iedereen de chauffeur! Leuke gewoonte. We hebben mijn verjaardag met een uitgebreide lunch bovenin het restaurant van de Space Needle gevierd. Het bleek een zeer heldere dag te zijn want je kon “de berg” zien en normaal gesproken is hij niet te zien. Overal in de stad waren bandjes aan het spelen en er kwam zelfs een groep fietsers langs om de boel “ op” te vrolijken. Het werd een onvergetelijke dag mede door al de digitale kaarten, sms'jes, whatsappjes en mail.

De volgende stad was Vancouver. Ook zo'n heerlijke relaxte stad. We zijn met de skytrain downtown gegaan, want dat is het makkelijkste. Een dagkaart, waar je zelfs met de seabus naar de andere kant kant gaan, kost maar can $ 9,75. Gastown is een trendy wijk. Vroeger was het een industriële gebied,  maar nu geheel opgeknapt. Daar staat ook een stoomklok, die elk kwartier blaast!

Alle dagen hadden we schitterend weer gehad, wat toch bijzonder mag heten. Want hier regent het vaak! Vanuit Vancouver hebben we de ferry naar Vancouver Island genomen en gaan daar de komende week de natuur verkennen. Want wij zijn geen echte stadsmensen dus we verheugen ons weer op de natuur.