maandag 31 december 2012

Laaste dagen van 2012

Woensdag jl zijn we aangekomen in Santiago de Chili, de hoofdstad van Chili. Hier hebben we een citybike tour gehad en tevens op 2e kerstavond ons kerstdiner. Met name met de kerst familie gemist. We hebben wel geskypt en gebeld, maar toch: de fysieke aanwezigheid werd met name door Thea erg gemist. Het weer is Santiago was warm 28gr. We zijn op de plaatselijke groente en fruitmarkt geweest. Wat een keus en kwaliteit. Chili is nr 1 in export van deze producten. We hebben 1 kilo aardbeien (joekels) voor omgerekend 1,50 en kilo aalbessen voor 1 euro gekocht. Zalig…. De Bougainville bloeit hier uitbundig, zo mediterraan.

Gerard heeft zijn pakketje die hij vanuit Nederland had laten overkomen ontvangen (na veel moeite door de douane gekregen). Het gasprobleem is bij deze opgelost! Alles werkt perfect en we ruiken geen gas meer!

Vanuit Santiago zijn we over de pas (3200 mtr) de Andes over, naar Mendoza in Argentinië gereden. De pas op zich is een voorproefje van wat we straks gaan krijgen: de Agra Negra Pas (4900 mtr en allemaal ripio!). Grenscontrole was wederom streng en werd zelfs onder de auto gekeken. We hadden onze eieren en verse aardbeien verstopt onder het dekbed, want je weet maar nooit waar de douane dit keer trek in krijgt! Iets onder de top is een oude Inca brug, bijzonder van kleur.

Mendoza, die bekend staat om z’n wijngaarden en bodega’s, is het vandaag in de zon 45,2 en in de schaduw 34.8 graad. Te warm om iets te doen. We zijn op oudejaarsdag  naar een Bodega geweest en hebben daar ons oudejaarslunch, met bijpassende wijnen, genuttigd. Oudejaarsavond zitten we vanaf 20u gezamenlijk het oudejaar uit met hapjes en luiden het nieuwe jaar in met champagne. Zal een memorabele avond worden.

Wij wensen iedereen, die ons volgt op de blog of anderszins met ons communiceert, een goede jaarwisseling toe en een veilig en gezond 2013.                              

           Un prosperus anos!

Gerard en Thea