woensdag 21 november 2012

Patagonië

Na de pampa's met kaarrechte wegen, waar je na 1 uur nog geen tegenligger gehad hebt, zijn we nu in Pategonie belandt. Dit is een onwaarschijnlijk mooi landschap met luchten die ik nergens anders ter wereld ben tegengekomen. Geeft een psychedellisch effect. Het waait altijd in Pategonie en niet zo'n beetje ook. De wegen worden, hoe meer we naar het zuiden gaan, steeds slechter en het klimaat kouder. Komt ook door de snijdende wind, die het voor je gevoel kouder maken.

Door de slechte wegen heeft de camper de eerste ster al in de voorruit! Het kon ook haast niet uitblijven. En door het zand, wat hier door de wind tot grote hoogtes wordt opgewaaid is het constant stofhappen. Haren of kleding wassen is een zinloze bezigheid!

Gisteren een pinquinkolonie bezocht, waar 1.000.000 pinquins broeden in holen. Tot op 50 cm afstand te zien in de vrije natuur! We hebben zelfs een pinquinbaby uit het ei zien kruipen, zo schattig!

In Pategonie zijn ook veel resten teruggevonden van Dinosaurussen die hier geleeft hebben, we zijn in een museum geweest, waar ze ook de botten schoonmaken etc. Zie bijgevoegde foto.

We hebben de bof om op een camping te staan, de naam camping mag het eigenlijk niet hebben (een zandvlakte) die wel internet heeft! vandaar dat we deze middag kunnen gebruiken om alle mails te beantwoorden en het blog weer te vullen. Wanneer de volgende keer weer de kans is???? Soms kunnen we bij een benzinepomp wel whattsappen, wat ons een heerlijk gevoel geeft weer een draadloos lijntje met het thuisfront te hebben!