vrijdag 28 september 2012

Ophalen


Vrijdag 28 september zouden wij volgens afspraak de camper ophalen. Toen wij aankwamen bij de firma Gardenier Campers in Dronrijp vertelden wij direct onze plannen en dat de lpg tank maar los gekoppeld moest worden, de schotel er weer af en de tv van de wand. Daar hadden we tijdens de PanAmericana toch alleen maar last van.
Fantastische  mensen bij Gardenier trouwens, vol begrip en behulpzaam begonnen ze direct te sleutelen. En extra onderdelen zoals lucht en brandstoffilters konden we gelijk meenemen. Daarna hadden we 4 dagen de tijd om de camper klaar te stomen voor verscheping. Hij moest woensdag 3 oktober 12.00 uur in de haven van Antwerpen staan. Dit gaf bij Gerard toch wel enige stress (van hoog niveau). Een nieuwe generator even regelen. Plexiglas voor de ramen tegen steenslag mee in de camper. O ja, fijn mazig gaas tegen steenslag voor de radiateur kopen. En na een blik onder de auto te hebben geworpen, een bodemplaat om het carter en de airco tegen steenslag is absoluut een must. Regelen we ook dacht Gerard. Nog even een lege gastank halen want een volle fles mag niet mee op de boot. Gasaansluiting hiervoor kochten we bij Globus Overland. Uitstekende ondersteuning van hun kant trouwens. Plus natuurlijk kleding. Alle soorten weersomstandigheden kunnen we verwachten. Korte broek, truien alles maar mee.
Maar woensdagmorgen stond hij compleet ingericht om 12.00 uur in de haven van Antwerpen. Dus, moe maar voldaan, veel stress en een compliment aan beiden dat we dit in 4 dagen hadden gefixt.
Zeker complimenten aan Thea die heel veel papier werk voor haar kiezen kreeg. Er komt heel veel bij kijken als je zoals wij een jaar weg gaan uit Nederland.