zaterdag 13 april 2013

Nicaragua

We hebben Nicaragua achter ons en zijn nu op de grens van Honduras. De grens van Nicaragua in was al een crime, 2 dollar aan dit loket, 12 dollar aan dat loket, 5 dollar voor het ontsmetten enz enz. totaal 46 dollar. Maar hier op de grens van Honduras weten ze er ook wat van! Het gaat hier met een veelvoud van dollars je portemonnee uit! Als je vraagt waarvoor al die loketten en dollars zijn, we weten het nog steeds niet!

Nicaragua leeft 80 jaar tijd in de tijd. Overal paard en wagen voor vervoer(houten wielen), wegen zijn goed maar er rijdt bijna geen kip op! Het is een arm land, wat je aan alles ziet. Honduras schijnt nog erger. Wordt gekwalificeerd als het armste land van midden Amerika. We worden dan ook dringend geadviseerd door het ministerie BZ, om in Honduras en Guatemala weer in konvooi te rijden, daar car jacking nogal door de jeugd gebeurd die gewapend je proberen te beroven. Rijdt je met 4 of meer campers dan rijdt je veiliger.

Leuke anekdote: gisteren kwamen twee politieagenten bij ons om te vragen of we even niet gebruik wilden maken van het zwembad. Dat waren we zowiezo niet van plan, want het zag er goor uit. Maar de agenten wilden een pistool afvuren in het water! Blijkbaar geen schietbaan om te oefenen! Je moet in Nicaragua ook als bestuurder met lange mouwen achter het stuur, anders krijg je een bekeuring! De mussen vallen hier dood van het dak, kan het nog gekker! Granada is een leuke oude plaats waar we weer een koetsje hebben genomen om te stad te bezichtigen! We hebben hier ok een tabaksplantage en dito fabriek bezocht. Alles gaat met de hand, het maken van de kistjes, het plukken, rollen, inpakken etc. Aan het eind van het proces zijn er 150 handen aan te pas gekomen om 1 sigaar te maken en dat allemaal voor maar 1 dollar verkoopprijs!

Ook een vulkaan in de krater gekeken. 30-04-2012 was er nog een eruptie. Je kan je auto gewoon tot aan de rand parkeren, maar wel zodanig, dat als er activiteit zou komen, je direct weg zou kunnen rijden. Nicaragua is aan nu aan het einde van het droogteseizoen erg droog en dor.

In Honduras en Guatemala hebben we ws geen internetmogelijkheden, dus wees niet bezorgd als het de volgende keer iets langer duurt alvorens jullie weer wat van ons vernemen.