zaterdag 29 juni 2013

New York en verder……

Na een goede vlucht kwamen we maandag middag aan in ons hotel op Madison Avenu, onder de rook van het Emipe State building. We hebben daar eerst de omgeving verkend en een bezoek bij de Mac gebracht, voor het NY gevoel! De volgende dag hebben we een bezoek aan Ground Zero gebracht. Erg indrukwekkend allemaal. 1 nieuwe toren, in de reeks van 7, is eind dit jaar open voor publiek. Het is er een grote bouwput. Om Ground Zero te bereiken moet je wel door 3 securety’s heen, want de Amerikanen zijn als de dood voor nog een aanslag.

Woensdagmorgen vroeg vlogen we naar LA, waar we om 10.30u bij de garage aankwamen. Hij stond er spic en span te blinken. Het profiel op deze nieuwe banden, daar kunnen we nog wel drie keer Zuid-Amerika mee op en neer! Het voelde weer vertrouwd om onze camper te betreden. We zijn die middag naar een camping 40 km buiten LA gereden, waar we twee dagen hebben gestaan om te acclimatiseren, koffers uit te pakken en alles weer een plaatsje te geven.

Vrijdag begon ons eigenlijke tweede gedeelte. We zijn door de woestijn naar een Ghost town gereden, alwaar we in de barre hitte nog 1 boom konden vinden om onder te overnachten. We zijn bij de Hooverdam geweest, waar we een buslading Amish tegenkwamen en aan de westelijke kant van de Grand Canyon de skywalk gedaan. Je loopt dan over een glazen plateau en kijkt dan vreselijk diep de kloof in. Deze trip heeft Thea alleen gedaan, daar Gerard met z’n hoogtevrees, het niet aandurfde. Hij vond het trouwens ook veel te duur, je kon de skywalk alleen doen in combinatie met een ander highlights. Dan werd de prijs gelijk 76,10 dollar!

Het werd al warmer en warmer en de weersverwachting gaf een hittegolf aan welke kon oplopen tot 46/47 gr. Zelfs voor de plaatselijke bevolking die hoge temp. gewend zijn, was dit uitzonderlijk hoog. In Dead Valley zou de temperatuur niet onder de 50 graden komen. We hebben daarom onze plannen moeten bijstellen. Het plan was om via de south rim de Grand Canyon nogmaals te bezoeken en daarna noordelijker te gaan. We zijn richting Las Vegas gegaan. Een hotelovernachting is daar goedkoper dan de camping. Dus de keus was snel gemaakt en gaan we vanuit Las Vegas noordelijker.