zondag 3 maart 2013

Galapagos eilanden

Op zondag 24 febr. werden  we om 5.15 uur opgehaald vanaf ons hotel in Quito, de hoofdstad van Ecuador, voor ons vertrek naar de Galapagos eilanden. Met een tussenlanding in Guayaquil, kwamen we om 11.30 aan op het eiland Baltra. Met een dinkey naar de boot die ons verblijf t/m donderdag de 28e zou worden. De hutten waren eenvoudig, maar goed genoeg voor 5 dagen. Het personeel, de kok en de gids die we hadden waren stuk voor stuk voortreffelijk.

We hebben in totaal 5 eilanden aangedaan elk met z’n eigen specialiteit in flora en fauna. Het is zo bijzonder dat de dieren die daar leven geen angst voor mensen hebben. Je kunt ze tot op een halve meter benaderen. Wat hebben we veel gezien. Het is op al de eilanden het hele jaar door paartijd, dus veel nesten gezien, maar ook baby vogels in alle stadia. Gerard en ik hebben meer dan 500 foto’s gemaakt en daaruit was het moeilijk een selectie te maken voor de blog!

We hadden elke dag 2 wandelingen, een in de ochtend ( soms al om 6.30u) en een in de (late) middag! Aansluitend was er elke keer aansluitend tijd voor zwemmen of snorkelen. Dit was heerlijk, want de temperatuur was boven de 30 gr en hoge luchtvochtigheid, daar het regenseizoen was.

Onder water hebben we haaien, roggen in formatie, zeeleeuwen die met je mee zwommen en wilden spelen, zeeschildpadden, leguanen en prachtige aquariumvissen gezien.

Boven water hebben de fregatvogels die hun rode kinzak kunnen opblazen om de vrouwtjes te imponeren, paradijsvogels, havik, uilen die overdag jagen, leguanen in alle variëteiten, krabben, kreeften, zeeleeuwen met baby,s, blue footed boobies (Jan v Gent), red footed boobies, landschildpadden en pinguïns gezien.

Resumerend kunnen we concluderen, dat we het uitstekend naar ons zin hebben gehad.  Het was een unieke belevenis die we niet graag hadden willen missen.