zaterdag 1 december 2012

Ushuaia

We zijn woensdag de 28e nov. zijn we in Ushuaia aangekomen; het meest zuidelijkste plaatsje ter wereld. Daar hebben we de camper vereeuwigd, samen met het bord: Malvinas son Argentinas! " de Falkandeilanden"  behoren Argentinie toe. Maar omdat ze het engelse woord niet willen uitspreken, heten de eilanden hier de Malvinas. Het is voor de Argentijnen niet te verteren, zij vinden dat de Engelsen illegaal bezit hebben genomen van deze eilandengroep!

Ook hier in Ushuaia elke dag demonstaties tegen het bewind van de presidente. Hier zijn we ook naar de kapper gegaan zoals jullie kunnen zien op de foto. Het is coupe Zuidpool geworden! Elke keer dat ik mezelf in de spiegel kijk, denk ik, wie is die vrouw, brrr. Maar groeit wel weer aan is een schrale troost. Gerard heeft hier ook z'n garderobe aangevuld. Broek, warme overhemden en een winddicht jack! Hij kan straks warm de Andes in!

De natuur wisselde woensdag in een dag, drie keer van panorama. Eerst nog het vlakke, ruige landschap van Pategonie, in Chili werd het wat door zou kunen gaan voor Schotland en het laatste stuk naar Ushuaia bergen, gletsjers en sneeuw.

Het eind van de wereld, waar alleen het beagle kanaal Vuurland scheidt van Antartica is onbeschrijfelijk mooi. Je kunt foto's blijven schieten, maar je moet helaas een selectie maken voor het thuisfront.

Overal ter wereld kom je Nederlanders tegen, dus ook hier! Zelfs toen we bij de kapper zaten, kwamen er twee nederlandse meisjes binnen voor een manicure. We stonden met onze camper op een parkeerplaats hier in het stadje. Toen we terugkwamen was er een briefje bij onze deur geplakt, met een verhaal in het spaans en een emailadres. Toen kregen we contact met een stel brazilianen, die in California een camper hadden gekocht en de reis tegengesteld gemaakt hadden als die wij nu voornemes zijn te doen. Vandaag met hen ergens afgesproken en waardevolle tips gekregen, voor wat we nog te zien krijgen. Je maakt heel makkelijk contact!

Vanaf hier gaan we richting " huis" , zogezegd. Overmorgen weer de grens met Chili/Argentinië en de oversteek terug over de staat van Magellan. Daarna gaan we steeds verder omhoog Chili in.