zondag 12 mei 2013

Naar de USA

Dit is onze laatste blog voordat we “ even” naar huis toe gaan! We hebben nog een typisch Mexicaanse show meegemaakt met muziek en dans, die Mariachi heet. Erg leuk. Natuurlijk konden we de tequila fabriek, de oudste fabriek ter wereld in de plaats Tequila, niet overslaan. Overal in de wijde omgeving van deze plaats, zie je agave velden. Uit het hart van de agave wordt de tequila gedestilleerd. De grensovergang Mexico/USA was uitermate streng. Totaal 5 uur geduurd. Je ziet ook op een foto hoe de grens met hoog ijzer wordt afgebakend voor al die arme Mexicanen die hun geluk in de VS willen proberen. Na ongeveer 5 km voorbij de grens, de Border Patrol met drugshonden en spiegels voor onder de auto!

Wij zijn bijna aan het eind van het eerste deel van onze reis door Zuid, Midden en Noord Amerika. Wij hebben nu Zuid- en Midden Amerika gehad (14 landen) en hebben wel vakantie verdiend. In LA krijgt onze camper 4 nieuwe banden, de olie zal worden ververst maar ook naar de remmen zal gekeken moeten worden en ws ook een nieuwe voorruit, die we met de ANWB uit Nederland laten bezorgen bij de garage in LA. Wij hebben nu een kleine 29.000 km gereden door zeer interessante landen en ruim 6000 foto’s gemaakt. Spectaculaire momenten en vergezichten, ik noem alleen maar Machu Picchu, de pas over de Aqua Negra, en niet te vergeten de Galapagos eilanden. We hebben ontzettend genoten van dit deel van de reis en we hebben getracht dit via ons blog weer te geven.

We vliegen donderdag 15 mei met de KLM naar Nederland, waar we onze familie en vrienden vanaf de 16e weer zullen zien. Vooral onze kinderen en kleinkinderen hebben we erg gemist.

Eind juni vliegen we terug naar Los Angeles om de reis naar Alaska te vervolgen. Wij hopen dan weer een leuk en spannend blog te kunnen maken.

 

Gerard en Thea