vrijdag 5 april 2013

Costa Rica

De grens Panama/Costa Rica gaf weer de nodige strubbelingen. Een nieuwe variant: de douane wilde van elk paspoort alle pagina’s gekopieerd hebben, ook de lege! Wat ze met al die paparassen moeten? Maar je hebt je te voegen. Ook moesten alle campers door een ontsmettingsdouche. Totaal koste het ons toch z'n 4 uur voordat wij konden doorrijden.

Aangekomen op onze eerste overnachtingsplek in CR was het 43 gr in de schaduw! Kan het wranger: jullie in Nederland hadden de koudste Pasen in 100 jaar en wij de warmste!

CR is een erg kleurrijk land, met veel palmbomen en gekleurde bloemen en planten. Een lust voor het oog! CR is een erg eco bewust land, het prijspeil ligt ong. gelijk aan Nederland. Het is een land zonder leger (pacifistisch) wat voor vele queekers vanuit Amerika aanleiding was om zich in CR te vestigen.

Wij zijn via de Pacific coast en de hoofdstad San Jose, naar Monte Verde gereden. Dit ligt hoger, dus koeler. Monte Verde is uniek. Aan de ene kant van de berg komt de droge lucht van de Pacific en via de andere de nattigheid van de Caraïben. Boven Monte Verde botsen deze luchtstromingen, magnifiek gezicht. We hebben in het regenwoud enkele trails gelopen en verder de orchideeëntuin, vlindertuin en kikkers bezocht. Dit laatste ging voor mij met kromme tenen gepaard, want ik vind het griezelige beestjes. Wel erg mooi van kleur en derhalve dus erg giftig! Nabij onze overnachtingsplek konden we de apen zien en horen brullen, ook de wasberen waren actief. Zelfs een luiaard gespot die hing te niksen in een boom, een foto daarvan maken was tegen het zonlicht jammer genoeg niet te doen.