zondag 18 november 2012

Weg uit Buenos Aires

Om de goede weg uit BA te vinden was een hele toer, want de GPS, wat ingeladen was door Dirk (reisleiding),stuurde ons verkeerd.
Maar wij, als ervaren navigatoren, wisten via kaartmateriaal weer op de goede weg te komen!
We zijn via de pampa's op kaarsrechte wegen, waar je kilometers voor en achter je geen auto ziet, na 1700 km aangekomen op een schiereiland bij Patagonie. We hebben vanochtend een whale watching gedaan. Een moeder met kalf, zwom onder de boot en kwam naast de boot op 2 mtr afstand boven om lucht te happen. Spectaculair! Het zijn zeepokkenwalvissen die met uitsterven bedrijgt worden door de zeemeeuwen!
Die pikken op de pokken voor voedsel, als de walvissen boven water komen. De huid van volwassen walvissen kunnen daar wel tegen, maar de kalven kunnen aan dit gepik overlijden, door hun dunne huid.
Na vandaag gaan we verder Patagonie in, een onvoorstelbare schoonheid aan flora, fauna en landschap.
De camper houdt zich prima, bed slaapt uitstekend, ligt goed op de weg. Klein probleempje: de zonnecel laadt de accu niet op. Alleen als we lange tijd op een plek staan zonder electra, dan hebben we 'n probleem!
Maar Gerard had blijkbaar een voorzienende blik, want hij heeft een generator meegenomen!
De doorgaande wegen tot nu toe zijn redelijk tot goed. Alle zijwegen, maar ook in de plaatsen die we onderweg aandoen, zijn van zand/leem/kiezel.
We hebben al een paar keer een flinke bui gehad en dan worden deze wegen modderpaden, vreselijk.
Bevolking is arm en leeft in golfplaten huisjes, soms aangebouwd met steen of hout.Dus vanuit hun huis stappen ze direct de modder in!
Inflatie is hier gierend.De afgelopen twee jaar 30% per jaar. Prijspeil is nu hetzelfde als in Ned.
Argentijnen zijn gek op zoetigheid. Overal bakkerijen met zoete broodjes, veel snoep- en ijskraampjes en alles wordt aangelengt met suiker!