zondag 18 november 2012

Buenos Aires


Wat een mooie, moderne, lawaaierige stad is Buenos Aires. We zijn 2 dagen eerder naar BA vertrokken alsdat de bedoeling was, want de camping in Zarate, waar we de campers opgehaald hebben, zag zwart van de muggen. Mooie camping met struisvogel, midden in het bos, maar je werd lek geprikt. Dus was goed voor maar 1 nachtje. de volgende ochtend hebben we ons in het verkeer gestort!
Dat hebben we geweten! Veel Argentijnen hebben hun rijbewijs gekocht, dus ze doen maar wat! Alleen snappen ze wel dat voor rood gestopt moet worden, maar op rotondes....de ene keer geef je voorrang omdat iedereen doorjakkert, de andere keer krijg je weer voorrang. Geen touw aan vast te knopen!
In BA stonden we op een bewaakte parkeerplaats hartje centrum. Kwamen we daar een fietsgroep, Nederlanders, tegen die met een ned.gids per fiets BA gingen verkennen. Alle Argentijnen die we tot nu toe hebben meegemaakt, steken hun duim op en willen een praatje met je aanknopen! Ons spaans is nog niet van dien aard dat we alles begrijpen, maar met handen en voeten komen we een heel eind.
e hebben de stad lopend en per bus ontdekt. We hebben ook geshopt, want de kleren die uit de camper waren verdwenen, moesten aangevuld.
We hebben twee spijkerbroeken kunnen scoren, maar geen winterjas voor Gerard. Daarvoor moeten we toch eerst meer zuidelijker gaan, waar het kouder is!
Evita Perron is een legende hier en de tegenwoordige president, mw Kitchner, heeft haar afbeelding altijd op de achtergrond stan bij optredens. Het graf van Evita is een Mausoleum, maar ligt daar onder haar meisjesnaam: Duarte.

Architectonisch een prachtige stad met veel hoogbouw, maar ook veel brede lanen, veel bomen in paarse bloesem en gebouwen die in Parijs niet zouden mistaan.
Op Playa del Mayo, plein van de dwaze moeders, hebben we ons welkomsborrel genoten.
De volgende dag een welkomsdiner en dat was de aftrap om de reis der reizen de volgende dag te starten.