zaterdag 30 augustus 2014

Hallo Allemaal,

Onze afscheidsborrel was een groot succes. Familie, buren, vrienden en kennissen kwamen een toast uitbrengen op een voorspoedige reis. We houden er warme herinneringen aan over.

We gaan nu echt op pad!

Wat het ons zal brengen aan indrukken, inzichten, vergezichten en verwonderingen zal in de loop van de tijd blijken. We proberen ons blog regelmatig up to date te houden, maar er zullen ook hiaten komen in die landen waar internet schaars is en waar de geheime dienst censureert.

Wij wensen iedereen een goudkleurige herfst, een zachte winter voor wie daar van houdt en vries- en schaatsweer voor de anderen. Fijne feestdagen, rustig uiteinde en goed begin van 2015. (wij zijn dan ergens in Nepal bij Katmandu) Een ontluikend voorjaar en voor je het weet zijn we weer thuis!

Als het allemaal mogelijk is laten we de camper in Malakka (Malaysia) staan en vliegen in mei 2015 terug naar huis, om inseptember/oktober 2015 terug te vliegen en dan met de camper de oversteek te maken naar Australië.

Zover is het nog lang niet, maar regeren is voorruit zien. (we hebben daarvoor nu al de nodige stappen moeten ondernemen). We hebben ons voor deze reis goed voorbereidt. Persoonlijk, maar ook in materieel opzicht. Maar er kan altijd wat onverwachts gebeuren. Shit happens!

We komen door “moeilijke” landen, wat inhoudt dat het er gevaarlijk kan zijn. Er is ons dringend gevraagd vanuit de organisatie om topografische delen van de reis, of blog, niet op facebook o.i.d. te zetten. Er kan door andersdenkenden misbruik van gemaakt worden.

 

The journey

Come on, take the journey
you, me and all, take the step
no matter time or distance
all irrelevant
for a broken spirit the longest journey
is to the front door to open it

Reach out, give, take,
challenge the road, the journey calls
inside out, outside in
open your soul, your heart
let it be the bridge
to walk your journey

Fly with the wings of the thought
feel with the wisdom of yesterday
bury the sorrow, make place for the new
rejoice in what will come and dare
give way, don’t let nothing frighten you
just make the journey of the heart

 

Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond.

Heel veel liefs

Gerard en Thea