zaterdag 14 maart 2020

De tijd heeft ons ingehaald!

Gisterenavond laat is door de reisorganisatie besloten dat de reis Far East naar Korea etc. NIET doorgaat.

We zagen  vrijdag overdag al dat steeds meer  landen de grenzen in Europa al dicht hielden voor toeristen en transitpersonen. Wij komen nu dus gewoon Europa niet meer uit!

Het curieuze doet zich voor dat China nu probleemloos in te rijden is!

De organisatie stelt voor de reis alsnog te maken met een uitstel van 1 a 2 maanden,  die optie houden we nog in beraad.

We moeten  nu eerst maar even alles rustig laten bezinken wat we nu gaan doen.

Hopelijk komt deze spectaculaire reis in 2021 weer op het program en kunnen we de voorbereidingen van deze reis zien als een goede generale!

 

Gerard en Thea

 

dinsdag 11 februari 2020

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor onze komende reis zijn zo goed als klaar. Nog 'n paar puntjes op de i qua mechanica en dan kan Gerard op 21 maart vertrekken met de camper. Hij gaat door Duitsland, Oostenrijk en Italie naar Venetië, alwaar de camper op de boot naar Igoumenitsa gaat en dan rijdt hij vervolgens via Griekenland naar Istanbul.

Ik vlieg de 29e maart naar Istanbul, omdat ik nog diverse ooginjecties moet hebben net voor de reis.

De 30e start onze reis tesamen met 'n groep van 8 Duitse campers en één Zwitser. Het gezelschap bestaat uit diverse pluimage. Leeftijd varierend van 40+ tot 80+, maar allemaal zijn het wereldreizigers met veel ervaring.

Wie had nu vorig jaar november gedacht, toen we besloten hadden deze unieke reis te maken, dat het Corona virus ons parten zou spelen! Maar er nu een plan B.

Als we op de grens van Kazachstan/China komen en het virus is niet onder controle in China, dan gaan we de reis tegengesteld maken. Dus niet eerst China enz, maar Rusland, Mongolie en als laatst China. 

We zullen zien wat deze reis voor ons in petto heeft, maar zeker een met veel improvisatie en flexibiliteit van alle kanten.

 

 

 

Gerard en Thea Lascaris
Recente foto's
Contact Blog archief
Route Far East 2020
Eerdere reizen: Klik hier voor het overzicht