int(89) De nieuwe camper - Gerard en Thea Lascaris op reis
maandag 19 september 2016

Beste allemaal,

30 oktober a.s. is het zo ver en vertrekken we naar Auckland in New Zealand om onze camper daar op te halen.

Deze is de 16e september via Roll-on, Roll-off aan boord gegaan in Bremerhaven en komt, als alles volgens plan verloopt, op de 29e oktober aan in Auckland.

Het plan is om bijna 4 maanden totaal op het Noorder/Zuidereiland rond te reizen en half februari 2017 de camper te laten verschepen naar Melbourne.

in de 10 dagen dat deze overtocht van de camper duurt vliegen wij "even" 14 dagen naar Nederland om diegenen met een hoog knuffelgehalte te omarmen.

Deze 14 dagen is de enige mogelijkheid om, als de camper in internationale wateren is, de camper "alleen" te laten. Er mogen geen goederen achter gelaten worden in NZ, maar ook niet in Australië. De camper komt n.l. in je paspoort te staan, dus bij elke luchthaven zou je geweigerd worden.

Als we maart 2017 terugvliegen naar Australië,bezoeken we de 19e maart in Melbourne eerst de F1 races en daarna is het eerst Tasmanië die onze aandacht krijgt. Wat de plannen daarna zijn, we zien wel en hebben globaal het idee totaal een rondje te maken. We zien wel hoelang Australië ons kan boeien.

Het was nog een heel gedoe om een visum voor mij (Thea) te bemachtigen voor Australië. in 2013 is er bij mij TBC geconstateerd en dat geeft een rode vlag bij het aanvragen van een visum aldaar. Er moest een speciaal aangestelde  arts door de overheid van Australië aan te pas komen en tig onderzoeken, dat de TBC echt bestreden was en ik geen gevaar voor de gezondheid was. Maar alles is in orde gekomen, hoewel het erg spannend was.

Ook onze camper moest in Bremerhhaven bijna "steriel" aangeboden worden, wat de nodige stress vooraf gaf, maar ook deze is door de keuring aldaar gekomen. Hopend dat dat straks ook in Australië het geval zal zijn.

Wij wensen jullie all goeds in gezondheid toe en wie weet treffen we elkaar weer! !

 

Gerard en Thea Lascaris