zaterdag 9 maart 2013

Colombia/Cartagena

We willen jullie op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken omtrent de blokkade van de boze koffieboeren etc.

We hadden quotering uitstaan bij diverse verschepers in Ecuador. Zij vragen dermate exorbitant hoge prijzen voor verscheping dat we besloten hebben deze weg niet in te slaan.

Gistermorgen 5u is de blokkade opgeheven van de boze koffieboeren etc. We hebben gezamenlijk besloten om zondagmorgen 7u, hopelijk is dan de meeste file opgelost, naar de grens Ecuador/Colombia te gaan en daarna in konvooi in 3 à 4 dagen tijd naar Cartagena te rijden. Houdt in dat we genoeg diesel moeten inslaan om zeker 1000km te overbruggen. Door de blokkade is de aanvoer van diesel/benzine natuurlijk ook verminderd en is nu misschien op rantsoen. Ook genoeg eten, want voor hetzelfde geld komen we alsnog in lange files terecht. We komen nu wel langs de stad Meddelin, erg gevaarlijk daar, maar soms moet je kiezen uit twee slechte!

Onze brooker, die de overtocht van onze campers Cartagena/Colon, regelt verzekerde ons dat we ipv de 12e nu de 19e kunnen inschepen. Maar wat is een Zuid-Amerikaanse belofte waard? We hebben door dit wachten 5 dagen “ verloren” en dienen dit in Midden Amerika weer in te moeten halen om de 8e mei in LA aan te komen.

Wanneer we weer internet hebben…………..?