int(94) De nieuwe camper - Gerard en Thea Lascaris op reis
zaterdag 3 december 2016

Taranaki

We hebben in Ngaruawahia het huis/paleis v.d. koning der Maori bezocht. Gedeeltelijk toegankelijk alleen van de buitenzijde mochten er foto’s gemaakt worden. Het heet: Naumai Ki Turanga Waewae Marae.

Mount Taranaki hebben we helemaal rond gereden. Imposante berg met sneeuw op de top Het was voor Gerard soms wat lastig foto’s te schieten!

We hadden van Tiny (de oudste zus van Gerard) een paar adressen gekregen van oud “Sassenheimers”. Twee hebben we er bezocht. De een was niet thuis en de ander was ‘n maand ervoor naar een verzorgingshuis gebracht. Jammer, maar daar in Foxton kwamen we wel een Nederlandse winkel tegen, waar we speculaas en pepernoten konden krijgen. Kunnen we toch nog ‘n beetje Sinterklaas met jullie in Nederland vieren!

In Wellington de hoofdstad van NZ staan nog koloniale gebouwen, zoals het parlementsgebouw wat helemaal uit hout is opgetrokken. Het heeft 143 kamers, 64 toiletten en 126 open haarden.

Iets voorbij Wellington zijn we naar de opnamestudio’s van Johson geweest. Daar werd o.a. opgenomen “The Thunderbirds” (voor de ouderen onder ons w.s. wel bekend) en tegenwoordig ook opnames voor een hernieuwde versie. Ook de loods waar de attributen voor Lord of the Rings gemaakt worden, was interessant. Onderweg worden op talrijke plaatsen, op zowel Noorder- als Zuidereiland, aangegeven waar opnames gemaakt zijn van deze SF films.

Na Wellington zijn we naar een oud klasgenootje van Marjolein, onze dochter, gegaan. Jouke was 13 toen ze met haar ouders en zusje Anke naar NZ emigreerden. We troffen het met eten, want het was een “Lucky Pot”. De beide buren met gezin waren ook uitgenodigd en iedereen had eten meegebracht. Het is een heerlijke Lucky Pot kunnen wij zeggen en de gastvrijheid die we daar gekregen hebben, was enorm!

De overtocht met de boot naar het Zuidereiland gaf nogal wat problemen. Door de aardbeving van 13-11 was de kade op Zuidereiland behoorlijk beschadigd en i.p.v. 9afvaarten per dag, waren het nu maar 2 in een week. Dat gaf opstopping. Gelukkig waren wij op tijd gewaarschuwd en hebben online gereserveerd. De winkels zijn overal in kerststemming met versierde bomen en “Jingle bells” in the snow, is hier een beetje lastig voor te stellen met het mooie weer wat we de laatste tijd hebben.

We kregen de tip om een app te downloaden voor aardbevingen/schokken. Je weet maar nooit, he! Gerard heeft na ‘n paar dagen al het geluid van die app uitgezet, want de aarde bleef/blijft maar in beweging! Soms wel 40-60 meldingen per nacht!

We komen zoveel mensen tegen, die willen weten hoe wij de camper verscheept hebben en dat is altijd goed voor n praatje. Koffie gedronken met eenstel uit L’warden, een stuk van een  track gelopen  met een Deense familie en een potje bier gedronken met een Duitser.

In Picton aangekomen op het Zuidereiland werd druk gewerkt om de kade weer in orde te maken. Maar als je in Picton zou zeggen dat je in Nice of Cannes aangekomen was, zou je het bijna geloven. Palmbomen, zon, zon, zon.

Nu kan ons avontuur op het Zuidereiland beginnen!