int(100) De nieuwe camper - Gerard en Thea Lascaris op reis
dinsdag 14 februari 2017

Coromandel Peninsula

Vier maanden volplannen, bleek toch lastiger te zijn dan we dachten. In het begin zijn we waarschijnlijk te vlug/te snel gegaan en nu hebben we tijd over. Alles met de brooker/reder is geregeld, dus we gaan de rust herbeleven. Straks krijgen we genoeg gezellige drukte als we voor korte tijd weer in Nederland zijn!

Het hele schiereiland Coromandel hebben we van beide kanten gereden. Hooguit 25 km per dag of extra rustdag ingebouwd.  Er zijn hier zoveel prachtige baaien aan de Pacific kant, dat het met recht de Bay of Plenty genoemd wordt. Of een reus met een achteloos gebaar een handvol eilandjes en rotsen in zee geworpen heeft. Het water is van een heerlijke temperatuur, alleen soms erg oppassen voor de zuiging.

Een attractie in Coromandel is de Diving Creek Railway. In z’n eentje legde Barry Biechel de ruim 3 km smalle spoorbaan aan en haalde ermee de pottenbakkersklei  uit de bergen. Nu is het een toeristisch gebeuren die de reiziger zig zag omhoog brengt door het regenwoud.

Hot water Beach is een belevenis op zich! Je graaft bij laag tij met je schep een kuil en het warme water komt borrelend naar boven!

De oester- en mosselkwekerijen liggen hier volop in zee en zijn overal te koop. Miljonairs heb je hier ook, met supergrote jachten en een helikopter op het dak!

En kwamen we zomaar ergens onderweg een Stupa tegen, wat herinneringen aan onze reis door Azië.

Dit was ons 9e blog uit prachtig stukje schiereiland.